Behandlingar och priser

Traditionell Kinesisk Akupunktur
Koppning (ryggmassage, ansiktsmassage)
Cellsalt-terapi
Triggerpunktbehandling
Värme- och strömbehandling
Råd och vägledning
Öronljusbehandling

Priser

1:a gångs konsultation: 500 kr och varar ca 1,5 tim
Uppföljande behandlingar: 400 kr och varar ca 30-60 min
Råd och vägledning ingår i priset.

Kom–hem-till–dig-akupunktur:

1:a gångs konsultation: 600 kr och varar ca 1,5 tim
Uppföljande behandlingar: 500 kr och varar ca 30-60 min

Koppning

Koppningbehandling går ut på at det bildas ett vakum som gör att musklerna under huden sugs upp i koppen. Koppen kan stå upp till en halvtime eller man rör koppen över stora eller små områden av kroppen. Kan få blåmärken som går över av sig själv efter några dagar. Behandlingen varar från 5 – 20 min.

Moxa/Värmebehandling

Den vanligaste värmekällan den kallas moxa. Det är en torkad växt som är släkt med burot och kan köpas i olika former. Moxa kan användas till att värma upp nålarna och få dem till att leda värmen ordentligt ner i djupet. Värmelampan kan också användas istället för moxa.

Elektroakupunktur

Elektroakupunktur – EA – menas med att stimulera akupunkturpunkterna med strömimpulser, via nålarna, med hjälp av en elektrisk apparat. Det används för att få en kvarvarande manipulering av nålarna och stimuleringen sker ofta med lågfrekvent (2-5 Hz) elektrisk ström.

Öronljusbehandling

Öronljusbehandling – otopati – är en behaglig och välgörande värmebehandling av huvudet och öronen. Ljusen – som egentligen är ett rör – är gjort av skinn – inkapslad med bivax och eteriska oljor. Metoden baserer sig på Hopi – indiandernas seremonier i förbindelse med olika besvär från öronen. En behandling (båda öron) varar i ca 30 min inkl vila.

Behandling med öronljus används ofta vid besvär som: Tinnitus/öronsus, Meniers, Tryck- och utjämningsbesvär, Kronisk och akut mellanöroninflammation, Klåda och obehag, Vätskeansamlingar, Nedsatt hörsel, Besvär till följd av öronvax, Bihåleinflammation, Yrsel/balansproblem, «Proppar i öronen» etc., Huvudvärk/migrän, Stress och spänningar (avslappnande och lugnande).